ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΟ 27ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ŠUMPERK ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Ο Προσφυγικός Λαογραφικός Όμιλος «Οι Αδούλωτοι» Σιακαλλή συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 27ο Διεθνες Φολκλορικο Φεστιβαλ που πραγματοποιήθηκε στο Šumperk της Τσεχίας από τις 16 μέχρι και τις 21 Αυγούστου 2017, με συμμετοχή συγκροτημάτων από διάφορες χώρες οπως Κινα, Γαλλια, Πορτογαλλια, Αλγερια, Τουρκια, Σερβια, Σλοβακια και Δημ. της Τσεχιας.
Ο Όμιλος, με μιαν αντιπροσωπεία των 31 ατόμων – χορευτές, μουσικούς, συνοδούς –  παρουσίασε Κυπριακους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Η αποστολή ήταν απόλυτα επιτυχής αφού ο ‘Ομιλος πήρε θετικότατα σχόλια και θαυμασμό, τόσο για τις παρουσιάσεις όσο και για τη συνολική, άψογη συμπεριφορά και ενέργεια που είχαν όλα τα μέλη της.

Ο ‘Ομιλος ειχε την ευκαιρια να παρουσιασει το προγραμμα στην Κυρια Σκηνη του Φεστιβαλ, σε μικροτερες σκηνες καθως και στην διαρκεια παρελασης στους δρομους της πολης του Šumperk.
Μελη του Συμβουλιου του Ομιλου ειχαν επισημες και ανεπισημες συναντησεις με αξιωματουχους της πολης, με ντοπιους και με αρχηγους η εκπροσωπους αλλων αποστολων για ανταλλαγη δωρων, αποψεων και ενημερωση.
Τα μελη του Ομίλου κατάφεραν και πάλι να δώσουν την καλυτερη δυνατή εικόνα για την Κυπρο, να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και να δειξουν έμπρακτα την αγάπη για τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού μας.

elEL