ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ SIVO 2016 ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο Προσφυγικός Λαογραφικός Όμιλος «Οι Αδούλωτοι» Σιακαλλή συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 32ο International Dance and Music Festival SIVO που πραγματοποιήθηκε στο Odoorn της Ολλανδίας από τις 2 μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2016, με συμμετοχή πέραν των 10 συγκροτημάτων από διάφορες χώρες.
Ο Όμιλος, με μιαν αντιπροσωπεία πέραν των 30 ατόμων – χορευτές, μουσικούς, συνοδούς –  παρουσίασε Κυπριακους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, Ελληνικούς λαϊκούς χορους, παρέδωσε μαθήματα χορού «Συρτάκι» και μαγείρεψε παραδοσιακές, Κυπριακές συνταγές για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.
Με την επάνδρωση ειδικού χώρου, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν αναμνηστικά αντικείμενα από τη Κύπρο καθώς επίσης και να ενημερωθούν από μέλη της αποστολής για την ιστορία, παράδοση και το πρόβλημα της Κύπρου.
Η αποστολή ήταν απόλυτα επιτυχής αφού ο ‘Ομιλος πήρε θετικότατα σχόλια και θαυμασμό, τόσο για τις παρουσιάσεις όσο και για τη συνολική, άψογη συμπεριφορά και ενέργεια που είχαν όλα τα μέλη της.
Μεγάλη τιμή για τον ‘Ομιλο η συμμετοχή στα Gala Performances, με μεγάλο αριθμό θεατών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπως επίσης οι μικρές, επιμέρους παραστάσεις, παρουσιάσεις, παρελάσεις.
Εκτός από την προώθηση της Κυπριακής κουλτούρας σε πολλά επίπεδα, τα μελη του Ομίλου κατάφεραν και πάλι να δώσουν την καλυτερη δυνατή εικόνα του Κύπριου και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας με πολλά μέλη των τοπικών κοινοτήτων στην περιοχή του Odoorn στην Ολλανδία και ειδικά με τις οικογένειες που φιλοξένησαν τα μέλη στο Ter Apel.
Η ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία του Ομίλου, εκπροσώπησε επάξια την Κύπρο, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη για τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού μας.
 

elEL