ΠΑΡΑΔΟΣΗ 9000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ “ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ”

Παράδοση ποσού των περίπου €9.077 στη Φιλανθρωπική Εταιρεία Υποστήριξης Άπορων Οικογενειών «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ»

Ο Προσφυγικός Λαογραφικός Όμιλος «Οι Αδούλωτοι» Σιακαλλή, μετά από σειρά παραστάσεων αφιερωμένων στη ζωή και το έργο του ιδρυτή και χοροδιδάσκαλου του Ομίλου Μίκη Σιακαλλή, «Δάσκαλε, η κληρονομιά σου», παρέδωσε το ποσό των περίπου €9.077 στη Φιλανθρωπική Εταιρεία Υποστήριξης Άπορων Οικογενειών «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ». Το ποσό συγκεντρώθηκε από την πώληση των εισιτηρίων των παραστάσεων.

Η συμβολική παράδοση της επιταγής πραγματοποιήθηκε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, στο Παντοπωλείο Λευκωσίας (πρώην Δημαρχείο), από τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Ομίλου κ. Χρίστο Σιακαλλή, στην πρόεδρο της Φιλανθρωπικής Εταιρείας κα. Έλενα Γιωρκάτζη.

Το έργο «Δάσκαλε, η κληρονομιά σου» ήταν μια κατάθεση ψυχής υπό τους ήχους εξαμελούς λαϊκής ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του Κούλη Θεοδώρου, με περισσότερους από 80 χορευτές που πέρασαν από τη χορογραφική αγκαλιά του πατέρα των “Αδούλωτων”, από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα, οι οποίοι ξαναφόρεσαν τα κοστούμια τους αποτίοντας τον μεγαλύτερο φόρο τιμής, χορεύοντας ξανά τις χορογραφίες του Μίκη Σιακαλλή και όχι μόνο. Στη παράσταση έλαβαν ακόμα μέρος οι τραγουδιστές Μιχάλης Ττερλικκάς και Αννίτα Κωνσταντίνου και οι ηθοποιοί Ιάκωβος Χατζηβασίλη, Μαρία Μιχαήλ και Μαρία Φιακά ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος στη ζωή και το έργο του μεγάλου Δασκάλου, ανέλαβε η χορογράφος και κόρη του Έλενα Σιακαλλή.

Η δημιουργία του συγκροτήματος προήλθε αφενός από την ανάγκη του καλλιτέχνη, αλλά κυρίως του ανθρώπου Μίκη, να προσφέρει στους δυσπραγούντες συνανθρώπους του, γι’ αυτό εξάλλου και το δίωρο αυτό αφιέρωμα στο πρόσωπο και το έργο του, δεν θα μπορούσε παρά να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Έτσι αποφασίστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους, τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων να διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ.

elEL